NIEUW 2024

Eindelijk Erkenning voor Historische Liften in België

Gelukkig is het eindelijk zover na ruim 15 jaar strijd in Brussel en Vlaanderen. De verouderde liften die al sinds voor 1958 in gebruik zijn en een historische waarde attest dragen, worden eindelijk erkend en gekoesterd. Een lichte versoepeling van de huidige ingrijpende risicoanalyse regelgeving in België biedt deze monumenten van mobiliteit een welverdiende ademruimte.

Deze liften, getuigen van een rijk verleden en een uniek architecturaal erfgoed, kunnen nu met hernieuwde trots hun dienst voortzetten. Ze dragen niet alleen mensen omhoog en omlaag, maar ook verhalen en herinneringen. Door hen te behoeden voor de last van overdreven regelgeving, geven we hen de kans om hun rol te blijven vervullen in het weefsel van onze steden, als stille getuigen van een vervlogen tijdperk.

Deze beslissing is niet alleen een triomf voor degenen die hebben gestreden voor hun erkenning, maar ook een viering van onze verbondenheid met het verleden. Laten we koesteren wat ons verbindt met onze geschiedenis, en laten we deze historische liften beschouwen als een symbool van onze vastberadenheid om onze erfenis te behouden voor toekomstige generaties.

Deskundige Ondersteuning voor Liftconformiteit

Indien uw lift momenteel is afgekeurd vanwege het ontbreken van een uitgevoerde risicoanalyse, staan wij klaar om u te ondersteunen bij het in orde brengen ervan volgens de nieuwe regelgeving zoals vastgesteld in het KB van 11-2022, inclusief de bijbehorende nieuwe bijlage.

Bovendien bieden wij ook assistentie bij het aanvragen van het attest voor historische waarde, waarmee u kunt genieten van de uitzonderingen die hiervoor gelden.

Wij kijken uit naar uw aanvraag en staan klaar om u te helpen.